Konec bezejmenných bylinek v Česku

Používáte v kuchyni čerstvé bylinky? Zajímáte se při koupi živé bylinky v obchodě o to, kde byla vypěstovaná? Pochází z České republiky, nebo byla do naší země dovezena z ciziny, díky čemuž po cestě zanechala v ovzduší škodlivé výfukové plyny od kamionů či letadel? Bylinky by přece měly přinášet zdraví a produkovat kyslík, nikoliv ovzduší zbytečně znečišťovat škodlivinami.

Agro Tuřany

Jak rozpoznat domácí bylinku od zahraniční?

„Je to jednoduché,“ říká Ing. Jiří Hunkes, místopředseda představenstva AGRO Brno-Tuřany, a.s., a dodává: „Když kupujete bylinku, podívejte se na etiketu. A pokud to z etikety nevyčtete, ptejte se obsluhy v prodejně. Dobrý obchodník by měl vědět, co prodává. Naše společnost AGRO Brno-Tuřany začala nově květináče s bylinkami u spodního okraje označovat světle a tmavě zelenými vlnkami, které vycházejí z našeho firemního grafického stylu. Tuřanskou bylinku tedy můžete snadno a rychle rozpoznat i tímto jednoduchým způsobem.“

S láskou a péčí

Pěstovat květiny a bylinky, to chce nejen odbornost, dobré zázemí, ale také lásku k rostlinkám. Vždyť květiny jsou hlavním poslem lásky a dobré nálady. Ing. Jiří Hunkes k tomu říká: „Naše společnost již tradičně nabízí největší výběr hrnkových květin, bylinek a okrasných dřevin na Moravě. Máme dlouholeté zkušenosti s pěstováním. Jsme hrdí na to, že námi vypěstované bylinky získaly certifikát HCCP pro použití v potravinářství. Navíc jsme pro naše produktové řady Tuřanská květina, Tuřanská bylina a Tuřanská dřevina získali ocenění To nejlepší z Moravy.“

Živé bylinky pro chuť a zdraví

Léčivé a aromatické bylinky označené symbolem Tuřanská bylina si díky přirozenému způsobu pěstování a odborné péči zachovávají léčivé vlastnosti a oproti dříve pěstovaným bylinám se vyznačují výraznější listovou barevností, nižším vzrůstem a u mnoha druhů i převislou formou. Obohaťte vaši kuchyni například o mátu, meduňku, saturejku, šalvěj, dobromysl, bazalku, rozmarýnu, yzop či mateřídoušku, a to s certifikátem HCCP jakožto symbolem garantované kvality pro použití v potravinářství.

19. Květen 2015

Sdílejte s přáteli